Lash Monk logo

5 tips voor het opplakken van nepwimpers

Wimpers aanbrengen lijkt moeilijker dan het is. Zeker, het is even wennen aan het begin, maar oefening baart kunst. Echt. Zelfs mij lukt het terwijl ik 2 enorm lompe linkerhanden heb. Er zijn een aantal trucjes die ik toepas om het aanbrengen easy peasy te maken. Hier volgt stap voor stap de routine die ik hanteer:

(Voordat ik aan deze stappen begin, breng ik altijd eerst oogschaduw, eyeliner en mascara aan op mijn ogen. De oogschaduw en eyeliner is een persoonlijke voorkeur, de mascara wel enigszins essentieel. Je wimpers blenden dan beter met de nepwimpers).

Het opplakken van de nepwimpers:

 1. Knip de wimperstrip bij
  Nieuwe nepwimpers zijn eigenlijk altijd te lang. Afhankelijk van het type wimper en jouw voorkeur knip je aan de binnen- of buitenkant een stukje af (dat kan met het schaartje uit deze set). Meestal is zo’n 2 ‘plukjes’ voldoende.

 2. Breng lijm aan op de wimperstrip en op je ooglid (SUPERTIP)
  Deze tip is echt mijn life saver. Breng zowel op de wimperstrip als op je ooglid een dun laagje wimperlijm aan. Zo kleeft de lijm dus aan de lijm, waardoor het goed pakt.

 3. Wacht 15-20 seconden
  Geef de lijm even 15 tot 20 seconden de tijd om ‘sticky’ te worden. Zo blijft het beter plakken.

 4. Gebruik een lash applicator of je vingers
  Pak de wimperstrip beet met de lash applicator of met je vingers, net wat je zelf fijn vindt.

 5. Breng de wimper zo dicht mogelijk op je ooglid aan
  Leg de wimperstrip op het deel van je ooglid waar je lijm hebt aangebracht. De lijm op de wimperstrip plakt nu op de lijm op je ooglid, waardoor de wimpers meteen blijven zitten. Zitten ze niet meteen lekker of op de goede plaats? Dan kun je de wimperstrip weer los trekken en opnieuw op je ooglid plaatsen. 

That’s it! Het klinkt wellicht nog steeds iets makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is een kwestie van blijven proberen. Zo word je vanzelf pro en wil je echt niets anders meer. Dat beloof ik je. Nog niet overtuigd? Lees dan de voordelen van nepwimpers even.